Tuesday, March 18, 2008

Turn back time

De fapt, de ce nu mai scrie nimeni poezii patriotice? De ce nu se mai ţine Cântarea României? Nu ne mai iubim ţara? Nu ne mai place s-o cântăm? Nu-i într-un fel păcat? Tare aş vrea să aud, măcar o dată

"Ne eşti conducător iubit, Traian Băsescu,
Şi navigăm sub steagul tău neînfricaţi..." (etc.)

Propun, aşadar.

3 comments:

  1. Anonymous22:28

    Nu-ti forta norocul, Alex...esti sigur ca vrei chestia asta acolo, la Frankfurt, sau o vrei aici, la noi, care nu e deloc Frankfurt, crede-ma pe cuvint...? Tu acolo si cintarea romaniei aici? de ce?

    ReplyDelete
  2. Ca sa o vad la televizor, probabil. Daca e in August, poate chiar vin pe stadion.

    Bine, vorbeam mai mult ca sa ma aflu in treaba, dar este o arta (ghilimelele se subinteleg, nu?) pe cale de disparitie - spre deosebire de epigramistica - si oamenii tind sa salveze chestiile astea.

    Si cine stie cand ne vor (sau de fapt va vor) prinde iarasi bine?

    Ma rog, cand am scris postingul respectiv aveam chef sa aud pe cineva declamand ceva. Merge explicatia?

    ReplyDelete
  3. Anonymous22:30

    Merge...daca o vrei la televizor, e ok, poate vorbesti cu astia de la TVR, daca n-au sters toate casetele de pe vremea aia :) Mie una nu mai au ce sa-mi prinda, nici de bine, nici de rau - cine crede ca vremurile alea se intorc, sau ca merita conservate, are, probabil, virsta ta.
    stiai, nu, ca istoria nu se scrie pentru supravietuitorii ei ci pentru cei care n-au trait-o? Ca sa nu dau in alte platitudini, vezi ca au publicat un manual despre istoria comunismului care are si un DVD cu o emisiune tv din iepoca de aur - desi nu cred ca le-ai uitat. Si daca le-ai uitat, e perfect. Te-ai scos.

    ReplyDelete