Wednesday, December 03, 2008

Sunt în continuare imbecil

Am spus deja aici că fac şi muzică? Nu, n-am spus. Spun acum: fac şi muzică. Sunt amator, adică ce fac sună cumva de parcă Sid Vicious ar încerca să cânte în română nişte piese inspirate de Radiohead. Sau cam aşa ceva. Pentru curioşi, câteva cântece se găsesc aici:

http://www.myspace.com/tocilescu

Accept şi laude, şi înjurături.

7 comments:

  1. Anonymous20:11

    Ok, am tras o ascultare. Singura care-mi place e Semne, imi aminteste de Robyn Hitchcock; oare cum ar suna daca i-ai adauga inca o chitara cu feedback, noise & stuff?
    restul sint ba prea pop-rock, gen Directia 5 (aia cu tigrul), iar altele sint prea folk, festivalul Om bun, Iarna mi se pare chiar penibila-versuri&all; dar stiu ca e greu sa cinti in romana;
    cam asta ar fi parerea mea de cronicar de ocazie

    ReplyDelete
  2. E si asta o parere. Eu as fi spus ca Tigru e o copie ok dupa Velvet Underground (mai ales sfarsitul), dar fie...
    Iarna, hm, nu stiu. E folk? Nu asta era intentia.
    Dar iata, asa aflu si eu ca altii aud chestiile astea altfel decat mine, ceea ce de fapt era de asteptat.
    As baga eu feedbackuri si smecherii de-astea, dar nu ma lasa sculele.
    Bine, si nici talentul, probabil.
    Mersi oricum.

    ReplyDelete
  3. Anonymous09:10

    problema daca stau sa ma gindesc sint versurile, tigrul e o metafora, ok ca metafora, dar spre deosebire de vu care au versuri obraznice sau directe (standing on the corner/suitcase in my hand), e ceva vag dragut/simpatic care te trage spre alte referinte, si acuma ma gindesc, metaforele-s o chestie tipica din muzica romaneasca, fiindca nu prea si-au permis sa zica chestii direct;

    ReplyDelete
  4. Ma refeream la VU in sens strict muzical, la melodia semipuerila a liniei de bass de la final. Oricum, cand l-am scris, n-am vazut tigrul ca o metafora, ci am vrut sa spun o poveste: baiat merge la fata (in Lahovari), ii reproseaza ca nu l-a mai sunat, etc., si prin usa intredeschisa vede pe patul ei un tigru. Ii este clar ca fata se culca cu tigrul, asa ca se carabaneste. Si cand se uita inapoi, ha, ce chestie, tigrul a omorat-o. A fantasy of revenge, eventual.
    Eu asa l-am gandit, dar poate fi vazut si ca metafora, ce-i drept.

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:56

    Off topic, m-am gindit ca ti-ar place ceva muzica eroica, traditionala:

    http://www.psihiatrie.md/foto.htm

    click dreapta jos pentru a asculta corul.

    cum ar arata un clip pentru cintecul asta? :)

    ReplyDelete
  6. @Mumike

    Daca intru pe siteul indicat si apas pe foto, mi se spune ca nu exista. Fiind un site moldovenesc, este foarte probabil sa se fi furat ce vroiai sa-mi arati. Intuitia imi spune ca este vorba despre un cor al nebunilor. Am dreptate?

    ReplyDelete
  7. Anonymous14:56

    Nu pe foto trebuie sa apesi; in josul paginii, in drepata jos, mai bine zis, sub sigla (stema? :D)spitalului e un buton linga care scrie "asculta"; acela e locul. Si nu, cintecul nu e corul nebunilor, e imnul spitalului. De aceea zic, cum ar arata clipul pentru asa ceva?

    ReplyDelete